שתף קטע נבחר

הביטוח, החיסונים והתרופות שמומלץ לקחת לפני חו"ל

38% מהנוסעים לחו"ל סובלים משלשולים והקאות. אז כדי שלא תבלו את החופשה הבאה שלכם בשירותים או גרוע מזה, בבית החולים, הנה כמה הצעות כיצד להערך מראש לאפשרות של פגיעה בריאותית בחו"ל, איזו פוליסת ביטוח כדאי לכם לעשות, אילו אזורים בעולם יותר מסוכנים לבריאות המטיילים ואילו תרופות כדאי לכם לצרף למזוודה

אל תסעו בלי פוליסה איזה ביטוח לעשות? לא לשכוח חיסונים תרופות שכדאי לקחת 
ממה כדאי להיזהר 

מחלה או פציעה עלולות להרוס את הנסיעה המושקעת והמתוכננת ביותר לחו"ל. בעיית בריאות שמסתיימת באשפוז מקומי או בחזרה מוקדמת לארץ הופכת את הנסיעה לסיוט עבור הנפגע, עבור בני משפחתו ולעיתים גם עבור סוכן הנסיעות.

 

היערכות מראש להתמודדות עם פגיעה בריאותית מכל הסוגים במהלך החופשה

 בחו"ל, מודעות לאזורי סכנה, הצטיידות בתרופות הנכונות ותוכנית ביטוח מתאימה - כל אלה יכולות למזער נזקים ולהציל את החופשה, ולפעמים גם את החיים.

 

החדשות הטובות: על פי סקר ראשון מסוגו ומקיף שערכו תחקירני "וויטש", ירחון הצרכנות הבריטי היוקרתי, בקרב כ‭19-‬ אלף גולשי אתר האינטרנט של המגזין, מעטים בלבד נפגעים בצורה קשה במהלך טיולים וחופשות. רק 47 מהמשתתפים בסקר טענו שלקו במחלות או בפציעות מסכנות חיים במהלך חופשתם בחו"ל.

 

החדשות הרעות: פגיעות ומחלות קלות נפוצות הרבה יותר. ‭38%‬ ממשתתפי הסקר דיווחו שלקו בעת חופשתם בבעיות מעיים מכל הסוגים (שלשולים, הקאות ועצירות‭24% ,(‬ לקו בשיעולים או הצטננות, ‭8%‬ לקו בנקעים, ‭7%‬ לקו בדלקות גרון ו‭5%-‬ סבלו מכוויות עקב חשיפת יתר לשמש. שתי הסיבות המובילות לפגיעות בילדים בנסיעות לחו"ל הן תאונות דרכים וטביעות.

 

בסך הכל ‭11%‬ מבין משתתפי הסקר, שיצאו לחופשה מחוץ לבריטניה בשנה שעברה, דיווחו שחלו או נפצעו במהלך הטיול. שיעורי הפגיעה משתנים דרמטית בין יבשות ובין מדינות.‬ לוקסמבורג וסינגפור נחשבות למדינות הבטוחות ביותר בעולם, בעוד שמחצית מהמטיילים בפרו או בהודו נחשפו לבעיה בריאותית כלשהי.

 

בישראל אין גוף שמרכז נתונים סטטיסטיים על פגיעות בריאותיות של ישראלים היוצאים לחו"ל. התיעוד בקרב סוכני הנסיעות וחברות הביטוח כולל בעיקר את המקרים הדרמטיים - נפגעי תאונות או מי שנזקקו לאשפוז.


פורסם לראשונה 10/07/2006 00:16

 

אל תסעו בלי פוליסה

 

לעולם אל תצאו לחו"ל ללא ביטוח רפואי, ולא משנה לאיזו מדינה אתם יוצאים ולכמה זמן אתם נוסעים. כדאי לדעת שהביטוחים הרפואיים לא זהים ולא מכסים אוטומטית כל מקרה של פגיעה. הבעיות הקשות ביותר צפויות לאנשים שאושפזו בחצי השנה שקדמה לנסיעה. כך למשל, אם אושפזתם בגלל שבר ברגל,

אתם עשויים לגלות שחברת הביטוח תאשר את הפוליסה, אבל תסייג את הכיסוי במקרה של פגיעה ברגל שנשברה, גם אם החלמתם לחלוטין.

 

מסובכים יותר הם המקרים של חולים כרוניים - חולי לב, סוכרת, יתר לחץ דם. אלה עלולים לגלות שהכיסוי הביטוחי לא כולל חלק מהאירועים הרפואיים שעלולים לקרות להם בחו"ל, כולל אשפוז. גם חולי סרטן ימצאו לעיתים שחברות הביטוח מסרבות לבטח אותם. לא מדובר, כמובן, במי שטסים לחו"ל כדי לעבור טיפול או ניתוח, אחרי שהוכרו כזכאים לכך.

 

לכל חולה במחלה כרונית שמטופל בתרופות על בסיס קבוע, אפילו להפחתת רמת הכולסטרול, מומלץ לבטח את עצמו בביטוח רפואי מורחב. תוספת התשלום מסתכמת ברוב המקרים ב‭1-‬ עד 3 דולרים ליום ומשתלמת בסופו של דבר.

 

חזור למעלה
איזה ביטוח לעשות?

 

פוליסות הביטוח ליוצאים לחו"ל מתחלקות לשלוש קבוצות - הפוליסות של חברות האשראי, הפוליסות של קופות החולים השונות והפוליסות של חברות הביטוח שמוצאות באמצעות סוכני הנסיעות.

 

הפוליסות של הקבוצה הראשונה - חברות האשראי - הן הזולות ביותר. אבל בניגוד למה שחושבים, הביטוח לא אוטומטי (למעט למחזיקי כרטיס פלטיניום‭.(‬ יש ליידע את חברת כרטיסי האשראי לפני כל נסיעה ולמסור פרטים על מועדים ויעד.

 

החסרונות: הביטוח מכסה רק את בעל כרטיס האשראי ולא את המשפחה כולה;

 לפוליסה הגבלות שונות, לפי סוג כרטיס האשראי (בתשלום למנתח, לדוגמה‭;(‬ וההשתתפות העצמית גבוהה יחסית ‭150-100 -‬ דולר. הביטוח מוגבל לעד ‭55-45‬ יום.

 

בקבוצה השנייה - פוליסות של קופות החולים השונות, בשיתוף עם חברות ביטוח: שירותי בריאות כללית, מכבי ולאומית עם כלל חברה לביטוח, ומאוחדת עם הראל. הכיסויים רחבים יותר בהשוואה לביטוח במסגרת כרטיסי האשראי. המחיר: החל מ‭0.90-‬ דולר ליום ועד 10 דולר ליום, תלוי בגיל המבוטח ובמרכיבי הפוליסה.

 

הפוליסות היקרות ביותר הן לקשישים (מגיל 76 ומעלה‭,(‬ לסובלים ממחלות כרוניות, ליוצאים לחופשות סקי ולנשים בהריון. תקרת הכיסוי מוגבלת בחלק מהמקרים, ובדרך כלל יש צורך בהשתתפות עצמית של ‭100-50‬ דולר. עם זאת, בחלק מהמקרים זכאים מבוטחי התוכניות המשלימות להשתתפות, כמו חברי קופת חולים מאוחדת שמקבלים הנחות של ‭25%-15%‬ על מחירי הפוליסה הבסיסית של חברת הראל. באתרי האינטרנט של קופות החולים ניתן לקרוא את תנאי הפוליסות שלהן.

 

בקבוצה השלישית - הפוליסות של חברות הביטוח, שמוצאות באמצעות סוכני הנסיעות. המחירים: בין ‭1.2‬ דולר (לצעירים) ל‭14-‬ דולר ליום, תלוי בפוליסה ובחברה. איכויות השירות משתנות מחברה לחברה. מומלץ לבדוק מראש כיסויים והגבלות, במיוחד אם נוסעים למדינה עם שירותי בריאות גרועים וכשמדובר בנוסעים מוגבלים מבחינה בריאותית, כולל נשים בהריון.

 

הפוליסות של חברות הביטוח הן אמנם היקרות יותר בין שלוש הקבוצות, אך המגבלות שלהן הן בדרך כלל הקטנות ביותר, גם בסכומים וגם בתקופת הכיסוי. פוליסה סטנדרטית תקפה לעד 180 יום לאנשים בריאים, ולתרמילאים - עד שנתיים. ההשתתפות העצמית נעה בין 25 ל‭50-‬ דולר ליום. לאנשי עסקים קיימות תוכניות לפוליסה שנתית, שלא מגבילה את מספר הנסיעות.

 

חזור למעלה
לא לשכוח חיסונים

בחלקים שונים של העולם קיימות מחלות, כמו מלריה במדינות העולם השלישי ובעיקר באפריקה, שיש לקבל חיסון נגדן לפני שנוסעים. חשוב להתעדכן בחיסונים הנחוצים לפחות חודש וחצי לפני הנסיעה (חיסונים מסוימים מצריכים זריקות אחדות במרווח של שבועות ביניהן‭.(‬

 

באתר משרד הבריאות יש מידע חשוב על כל סוגי החיסונים שנדרשים לפני נסיעה למדינות השונות, לפי סוגי הנוסעים (אנשי עסקים, נוסעים בטיולים מאורגנים ותרמילאים‭.(‬ חבל שהמידע מוגש בצורה לא ידידותית, ואין גם מידע ברור על תעריפי החיסונים השונים.


חיסונים. דקירה קטנה וזה עובר (אילוסטרציה: ויז'ואלפוטוס)

 

אם יש לכם ביטוח משלים, יש סיכוי טוב שקופת החולים שלכם תסבסד את חיסוניכם. קופת חולים לאומית, לדוגמה, מחזירה ‭80%‬ מההוצאה - עד סכום של 350 שקל - כשמדובר בעמיתים של "לאומית כסף", ועד 700 שקל כשמדובר בעמיתים של "לאומית זהב". רשת למטייל מפעילה, בשיתוף עם שירותי בריאות כללית, מרפאות שמתמחות בחיסונים.

 

חזור למעלה
תרופות שכדאי לקחת

על פי סקרים, יותר מ‭60%-‬ מהיוצאים לחו"ל נוהגים לקחת איתם תרופות מהארץ. הדבר חשוב במיוחד כשמדובר בחולים במחלות כרוניות, כמו סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות לב, שמכירים את התרופות שהם נוטלים, את המינונים שלהן ואת התגובות שלהם אליהן. לנוסעים האלה מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לפני הנסיעה ולהצטייד הן במרשמים לתרופות והן במסמך שמפרט את מהות המחלה וסוג התרופות שהם נוטלים.

 

רצוי שתקחו איתכם ערכת עזרה ראשונה, שתסייע לכם בטיפול בבעיות רפואיות

 קלות ושכיחות.‬ עומר פורת, רוקח מרשת ניו פארם, נועה לזרוביץ‭,'‬ רוקחת מרשת סופר פארם, ומומחי חברת התרופות תרימה מייעצים לצרף למזוודה את 'סל התרופות' הבא:

 

  • לכאבי ראש ומגרנות: קחו את התרופות שבדרך כלל עוזרות לכם (אדוויל, נורופן, אופטלגין או אקמול‭.(‬ אם אתם משתמשים בתרופות מרשם, דאגו מראש להצטייד במרשם לחפיסה או שתיים.
  • לבעיות במערכת העיכול: תרופות נגד שלשול טעונות מרשם בחלק מהמדינות. לכן קחו איתכם אימודיום או סטופיט לעצירת שלשול או קלבטן בכדורים או סירופ פרוביוטיקה.
  • לצרבות: אריזת נסיעה של טאמס או אומפרדקס זד.
  • לפצעים, חתכים וחבלות: משחת ויטהמרפן עם חבילת פלסטרים ותמיסת יוד פולידין ומשחת טראומיל.
  • לפטריות בעור: למיסיל קרם או אגיסטן או דקטרין. מהתחום הטבעי אפשר להשתמש במשחת פיטרו ‭,10‬ על בסיס שמן עץ התה. וטיפ קטן לסובלים משפשפת: כדי להיפטר ומהר, למרוח בנדיבות קרם נגד פטריות.
  • לעצירות: השינוי הצפוי בהרגלי האכילה עלול לגרום תופעות כמו עצירות או גזים. אם אתם יודעים שאתם רגישים לבעיה, קחו איתכם תכשיר לטיפול בעצירויות.
  • לטיסה: מומלץ להצטייד באטמי אוזניים, שמונעים את הלחץ באוזניים. אם אתם טסים עם ילדים, קחו איתכם סוכריות מציצה עבור הגדולים יותר. כשמדובר בתינוקות, שתייה מבקבוק או הנקה יכולות להקל את הכאבים, וגם חימום אוזניים.
  • לילדים: קחו איתכם תכשיר להורדת חום בטעם שהילד אוהב. אם ילדכם לא שקט בטיסות ואתם רוצים לתת לו תכשיר הרגעה כלשהו, התייעצו מראש עם רופא הילדים.

 

חזור למעלה
ממה כדאי להיזהר

בארצות המתפתחות נפוצות מחלות כמו איידס ודלקת כבד נגיפית (הפטיטיס) ולא תמיד קיים במרפאות ובבתי החולים במדינות האלה ציוד חד פעמי. לפני שאתם נוסעים בררו אילו מרפאות ובתי חולים פרטיים פועלים ביעד שבו תשהו. במקומות האלה קבלת טיפול רפואי בדרך כלל בטוחה יותר.

 

אבל הבעיות הרפואיות שמהן אתם עשויים לסבול במהלך הנסיעה לא בהכרח יובילו

 אתכם לרופא או לחדר מיון. הנה הנפוצות שבהן:

 

מחלות מעיים: אם אתם מבקרים בארצות מתפתחות, כמו הודו, סרי לנקה ומדינות באפריקה, הימנעו מאכילת ירקות ופירות לא רחוצים או סלטים שאין לכם מושג לגבי מקורם; העדיפו לאכול פירות שרחצתם וקילפתם בעצמכם; שתו רק מים מינרליים מבקבוקים חתומים והשתמשו בהם לרחצת ירקות ופירות; הימנעו מלאכול בדוכנים ברחוב; צחצחו שיניים עם מים בטוחים. הימנעו גם מצריכת מוצרי חלב, אלא אם אתם בטוחים שהם מפוסטרים, בשרים קרים, דגים וביצים לא מבושלות.

 

מכת שמש: בעיה נפוצה למדי. התסמינים: עייפות, סחרחורת, צמא, דופק מהיר ונשימות מהירות. במקרים קיצוניים - בלבול, כאב ראש קשה, חום גבוה ועור יבש. הטיפול: לצנן מהר את הגוף, לשהות במקום מוצל ולשתות הרבה (חצי ליטר אחת ל‭15-‬ דקות‭.(‬ חשוב מאוד לא לעזוב לבד מטייל עמית שלקה במכת שמש.

 

נקעים: תנועות לא נכונות עלולות לגרום נקעים, בעיקר ברגליים. הטיפול: מנוחה של 48 שעות לפחות, הנחת קומפרס קר (למשך ‭30-10‬ דקות) על האזור שנפגע, הרמת הרגל וחבישה בתחבושת אלסטית. אם הכאב והנפיחות לא עוברים, גשו לקבל עזרה רפואית.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מטיילים בחו"ל. היזהרו ממחלות
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים